Asiakastietojen tietoturva ja tietosuoja

Kun puhutaan luottamuksellisista asiakastiedoista, jollaisia ovat tietenkin jo pelkästään palveluja käyttävän nimi, sähköposti tai puhelinnumero, ei taida löytyä suomalaista, joka ei viime vuosien ikävien tapausten myötä samalla ajattelisi tietomurron mahdollisuutta tai sitä, minne kaikkialle tietonsa tulee antaneeksi.

Omaisena.fi on Luotettuni Oy:n hyvinvointisivusto sairastuneiden, vammautuneiden ja ikäihmisten omaisena toimiville. Tarjoamme palveluja luottamuksellisten aiheiden parissa. Olemmekin kiinnittäneet erityistä huomiota järjestelmävalintoihin, jotta juuri sinä voisit käyttää palvelujamme vailla huolta siitä, minne tietosi menevät.

Olemme tehneet seuraavat järjestelmävalinnat tietosuoja ja tietoturvallisuus edellä. Erityishuomio: Tämä artikkeli ei ole kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä minkään tahon kanssa!

Viestien vastaanottaminen ja lähettäminen

Otamme vastaan tavallista sähköpostia, mutta pyydämme välttämään minkään luottamuksellisen viestin lähettämistä tavallisella sähköpostilla.

Jäsenyyssivusto ja verkkokurssit: Campwire X

Olemme valinneet jäsenyyssivusto- ja verkkokurssialustaksi suomalaisen Campwire X:n. Campwire X on suositun Campwiren seuraaja ja sen omistaa tamperelainen Intoloop Oy. Osa Campwiren palvelulupausta on, että he eivät myy tai välitä asiakastietoja eteenpäin esimerkiksi markkinointi- tai muissa tarkoituksissa. Tämä on ollut tärkeimpiä kriteerejä valitessamme jäsenyys- ja verkkokurssisivustoa. Nykyään tiedosta on tullut kauppatavaraa. Olemme halunneet valita alustan, jonka kautta nimet ja sähköpostit eivät lähde jakoon.

Muita kriteerejä ovat suomenkielinen käytettävyys ja helppokäyttöisyys.

Ajanvaraus: Slotti

Olemme valinneet ajanvaraukseen järjestelmäkumppaniksemme suomalaisen Slotin. Slotti on vaasalaisen Teonos Oy:n pilvipalvelu, jossa on mahdollista tehdä varaus siten, että tiedot eivät liiku salaamattomassa sähköpostissa.

Kun meille tekee varauksen, saamme tiedon sähköpostiimme varatusta ajasta, mutta emme varauksen yksityiskohdista. Nämä tiedot, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja kirjoittamasi lisätiedot, säilyvät Slotissa.

Slotissa on myös verrattain helppokäyttöiset tietosuojapyyntöjä koskevat ominaisuudet. Jos asiakkaamme haluaa esittää meille tietosuojapyynnön, voimme vaivattomasti toimittaa tiedot asiakkaalle tai asiakkaan pyynnöstä poistaa asiakkuuden.

Kun käytämme Slottia emmekä esimerkiksi jotain maksutonta ajanvarauskalenteria tai sellaista kalenteria, jonka mukana asiakastietoja menisi suojaamattomana sähköpostina, ajanvarauksen tehnyt asiakkaamme voi olla turvallisin mielin siitä, missä hänen tietonsa ovat tallennettuina.

Tehdessämme valintaa keskustelimme erään toisen suomalaisen ajanvarauskalenteritoimijan kanssa. Tietosuojasta vastaava taho korosti sen riittävän GDPR:n näkökulmasta, että tietosuojaselosteessa lukee, että tiedot kulkevat suojaamattomassa sähköpostissa. Me puolestaan haluamme oikeasti suojata tietoja sen sijaan, että tekisimme vain sen, mikä GDPR:n puitteissa on mahdollista.

Uutiskirje: Creamailer

Olemme valinneet uutiskirjepalveluksemme Creamailerin, joka on suomalainen asiakasviestintäohjelmisto pilvipalveluna. Creamailerin palvelimet sijaitsevat EU:ssa.

Jälleen olennainen kriteeri palveluntarjoajan valinnalle on ollut, ettei Creamailer myy tai välitä asiakastietoja eteenpäin. Maksamme mielellämme tästä ominaisuudesta, koska esimerkiksi yrityskäyttäjille maksuttomissa uutiskirjepalveluissa voi tietojen luovuttamisen suhteen olla määritelty tietosuojaselosteessa toisin.

Onko sinulla lisäkysymyksiä tietoturvasta tai tietosuojasta palveluissamme?

Lähetä meille soittopyyntö tekstiviestitse p. 044 4000 404 ja olemme yhteydessä mielellämme.

Lue myös